dimecres, 18 de març del 2009

10Mil a Brussel·les, l'inici d'un camí

La manifestació dels 10Mil a Brussel·les del dia 7 de març ha estat un èxit rotund. Però quins seran els resultats ? Com a mínim n'hi harà un: l'aparició d'un nou grup que sembla que té algunes coses clares : ens hem de bellugar per sortir les arenes movedisses on som empantanats.

Aquest grup vol engegar el procés per presentar una iniciativa legislativa per demanar un referèndum per l'autodeterminació.

Ara, aquest camí és el mateix que va engegar Ibarretxe al País Basc. El resultat el coneixem tots: el pla Ibarretxe va ser tombat per la justícia espanyola.

La convocatòria d'un referèndum per l'autodeterminació és una cosa que no pot pair la “democràtica” Espanya.

Està bé que ens el tombin a nosaltres també per demostrar el nivell de democràcia d'aquest estat.

Hi ha un pla B per la independència ? Es evident que n'hi ha. Un pla B seria la declaració unilateral per part del Parlament de Catalunya de la independència.

Però per a això cal una majoria social que el recolzi... o no ! (algun dia explicaré això : - )

Abans d'arribar a la sobirania plena hi ha molts passos intermedis. Necessitem algú que sàpiga traçar un camí.

Perquè el què és evident és que el partit parlamentari oficialment independentista no ens durà enlloc. Sembla que creuen que arribaran a la independència en cotxe oficial.

Per això és una molt bona notícia que 10Mil sigui un nou actor en la política catalana... i que arribi amb idees fresques i ganes de dur-les a terme.