dilluns, 24 de novembre del 2008

Carte ethnographique de l'Europe : echelle moyenne


El Centre Excursionista de Cataluna ha publicat una sèrie de mapes del seu fons molt interessants.

Els podeu consular a:

http://mdc.cbuc.cat/cdm4/browse.php?CISOROOT=%2FmapesCEC

Però el més sorprenent de tots és un mapa etnogràfic suís de l'any 1918 anomenat "Carte ethnographique de l'Europe : echelle moyenne" on apareixen els diferents pobles que hi ha a Europa.



En aquest mapa la nació dels catalans va de Múrcia fins una mica més al nord de Salses. Ara bé, no inclou Fraga i part de la franja.

O sigui, la idea la tenien clara, però els mancava una mica de precisió cartogràfica. Ara bé, potser s'havien llegit la Crònica de Jaume primer on Ramon Muntaner diu que Múrcia va ser repoblat per vers calanans. Potser sí.

En definitiva, els suïsos teníen les coses més clares del que les tenim nosaltres gairebé un segle més tard.

Això diu molt poc a favor nostre.

http://mdc.cbuc.cat/cdm4/item_viewer.php?CISOROOT=/mapesCEC&CISOPTR=158&DMSCALE=50&DMWIDTH=600&DMHEIGHT=600&DMX=405&DMY=1732&DMMODE=viewer&DMTEXT=&REC=15&DMTHUMB=1&DMROTATE=0

1 comentari:

vallfosca ha dit...

La ignorancia dels nostres antecedents històrics, encara que lamentables, han estat i estan induïts per aquells que han "escritit" la "història oficial", aquests son els "aris",nòmades ramaders, guerrers, Tribals, Caudillistes, també anomenats "indoeuropeus", que son els que han arreconat als pobles "riberencs", assamblearis, de pagés, arrelats a la Terra, organitzats en núclis familiars, pacífics, "matriarcals" no masclistes etc etc...Si voleu imformació: www.ampurdantic.net, després "index" i entrada 3. Vagi bé Visca la Terra.!!!!