dijous, 27 de novembre del 2008

Ciudadanos, el brazo tonto de la COPE (III)



Els Ciutadanos són el braç tonto de la cadena dels bisbes però hauríem de parar compte amb la seva estratègia (la d'ells i la dels seus mentors).

Va ser Joseph Gobbels el mestre de la propaganda nazi qui va dir allò que repetir una mentida podia crear una veritat.

El principi de la propaganda és aquest. I els Ciutadanos tenen molt afinat l'instint de propaganda (potser perquè tenen una tirada nazi ?). Han creat un lema (bé, no l'han creat ells, potser no són ni capaços de crear-lo) i el repeteixen sempre que poden: dictadura nacionalista.

Vingui a tomb o no ells diuen: dictadura nacionalista. Amb això estan influint en sectors socials poc informats o predisposats en contra del país. De fet, d'això es tracta.

Però el problema no és aquest. Ells fan la feina bruta d'anar soscavant les nostres posicions. Per a això serveixen.

El problema és que nosaltres tenim molt poc sentit de la propaganda. Potser perquè estem acostumats a dir veritats i no a mentir. I creiem que dient la veritat podem convèncer tothom.

Però per vèncer s'ha de contraatacar quan ens agredeixen.

O sigui, que hauríem de trobar algun lema punyent i que fos veritable... què us sembla "Espanya ens roba" ? Perquè ens roba no sols econòmicament, també ens roba culturalment, socialment... ens roba el nostre esperit i la nostra llibertat, la nostra cultura i la nostra llengua.

Això sí, l'hem de repetir a tort i a dret, vingui o no vingui al cas.

No proposo instal·lar-nos en el cinisme dels colons, però sí que hem de donar un cop de puny sobre la taula i dir

ESPANYA ENS ROBA

ESPANYA ENS ROBA

ESPANYA ENS ROBA

(i ja estem farts... etc.)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Home, la bona propaganda és la que es basa en una mentida i quant més exagerada millor. Fer propaganda repetint una veritat no té cap gràcia. Trobaria molt millor repetir, per exemple, que els castellans estan seguint el pla establert als "Protocols d'Alcorcón", en els que detallen com apoderar-se de tota la Península, inclosos Portugal, Andorra i Gibraltar. Ens hi posem?