diumenge, 14 de desembre del 2008

Hi ha periodistes catalans que treballen pels serveis secrets espanyols ?

Fa uns dies Tribuna.cat ens informava que hi ha mitjans de comunicació catalans (e-Notícies) que fan el joc a la caverna mediàtica madrilenya.

E-Notícies ha estat denunciat durament per les seves pràctiques poc ètiques des d'un bloc que s'anomena e-brutícies . En aquest bloc s'arriba a afirmar que e-Notícies demana subvencions a canvi de no perjudicar a determinats partits.

I encara més, el director d'e-Notícies en Xavier Rius (o Xavier Tejedor Rius) va ser denunciat pels independentistes per la seva presumpta col·laboració amb la policia espanyola. Rius va publicar a La vanguardia el continguts d'interrogatoris de militants independentistes arran de les detencions de l'any 1992 (la famosa “gazonada”) que es saldar amb la condemna de l'Espanya per tortures als detinguts per part del Tribunal d'Estrasburg.

Si Xavier Rius va publicar el contingut de les confessions (fetes sota tortura segons els Tribunal d'Estrasburg) és evident que la font de les informacions era la policia espanyola.

Ara bé, deixant de banda els casos particulars hauríem de ser conscients que hi ha periodistes que treballen per als serveis policials espanyols. Que l'Estat espanyol està interessat en tenir “antenes” que puguin injectar informacions que “intoxiquin” l'opinió pública en moments determinats.

El que hem de tenir clar és que hi ha periodistes a sou dels serveis secrets espanyols (com n'hi deu haver en altres sectors com els mossos d'esquadra) ja que l'Estat espanyol té com a una de les seves principals missions desactivar l'independentisme català que veu com una greu amenaça.