dimecres, 18 de febrer del 2009

Ciudadanos: el brazo tonto de la falange

L'enderrocament del monument a José Antonio Primo de Rivera ha provocat un estremiment d'indignació en la ciutadania fatxa del país. Un exemple: pel carrer un iaio comentava que si enderrocaven el monument haurien d'aterrar també totes les obres que va fer Franco, començant pel pantans... En aquest context els nostres pobres Ciutadanos han declarat que si anorreen les pedres del fundador de la Falange haurien de canviar el nom del carrer dedicat al fundador del PNB, Sabino Arana.

Els pobres Ciutadanos cada dia fatxegen més. Se'ls acudeix la bestiesa de comparar el fundador d'un partit feixista amb el fundador d'un partit democràtic (perquè el PNB ho és i ho demostrat en la seva trajectòria, i ho va demostrar l'any 1936).

Quines acusacions tenen contra Sabino Arana ? Que era “racista”? Si haguéssim de canviar els noms dels carrers de la gent del segle XIX que creia en les races... i que creia que unes eren superiors a les altres (per un casual solien creure que la seva era superior a les altres... ves per on !)... no donaríem l'abast.

Els espanyols (creadors del Dia de la Raza, o sigui del 12 d'octubre) no suporten que algú cregués que hi havia una “raça” basca... i que, a més, era superior a l'espanyola.

Els comentaris d'Arana sobre els toreros marietes espanyols (cap on carregaven el paquet, etc.) són molt divertits. Ara bé, no deixen de ser anecdòtics. I es una bestiesa de les grosses treure'ls del context del segle XIX.

Al capdavall Arana no devia ser tan racista quan va recolzar la lluita dels marroquins contra el poder colonial espanyol...

O sigui, Arana era sensible a les lluites d'alliberament dels pobles oprimits... i això és tot un mèrit.

L'altre personatge de la comparació ciutadana és José Antonio Primo de Rivera. Fill de dictador, fundador d'un partit feixista. Fins i tot després de mort va continuar fent mal. Els fanàtics "camarades" falangistes van traslladar el cos de José Antonio a peu des d'Alacant fins Madrid. En passar pels pobles se solia afussellar rojos en honor de les despulles del feixista. No cal insistir gaire en aquest personatge nefast.


Els pobres ciutadanos es deuen d'avorrir i pentinen el gat mentre esperen l'OPA hostil de Rosa Díaz que els deixarà en una anècdota insubstancial.

Aleshores s'adonaran del poder del centralisme madrileny i pensaran menys en anar dient bestieses fatxanderes.