dilluns, 4 de maig del 2009

Dubtes sobre Carretero

Potser és una raó molt "egoista" però vull que Joan Carretero es presenti a les properes eleccions al Parlament de la nostra humil comunitat perquè vull votar algú.

Hi ha un problema primigeni que és la traició d'Esquerra (abans ERC) quan posen amb els seus vots Montilla en el seient de Macià i Companys.

Montilla, el del "Visca Espanya" del primer tripartit. Montilla el membre de l'executiva del PSOE.

Montilla el del partit de Joan Ferran, el perseguidor de "crostes".

Aquest problema primigeni (posar Montilla com a president de la Generalitat) ve agreujat perquè el PSC-PSOE havia fet fora Esquerra (ex-ERC) del govern sols uns mesos abans.

Quan Carretero parla de "Patriotisme i dignitat" envia un torpede a la línia de flotació d'Esquerra (abans ERC).

Perquè és evident que l'actual direcció d'Esquerra (abans ERC) ha perdut la dignitat.

És greu pel país que un instrument importat com Esquerra (abans ERC) quedi inutilitzat o neutralitzat per l'espanyolisme.

Però més greu seria si davant aquesta situació no es posés algun remei...

Ara, tinc els meus dubtes sobre el projecte Carretero:

1) no sembla que Carretero tingui una personalitat carismàtica. Sembla que ha estat un bon gestor quan ha estat batlle de Puigcerdà i conseller de governació però no és un home brillant.
2) El projecte de Carretero és molt vague i desideologitzat. Què es farà quan no es guanyi ? Amb qui es pactarà i quin model de país tindrà Reagrupament ?

Però Carretero, amb un certa faiçó de Macià, té credibilitat i té algunes coses clares. Per exemple, tenia molt clar que no s'havia de combregar amb el PSOE-PSC en la llei electoral.

I és clarivident haver dit de Zapatero que era un demagog espanyolista.